Plaže

blue flag rabac

www.rabac-labin.com/en/12-blue-flag

Labinština na svojih 20,2 km obale nudi brojne plaže koje će zadovoljiti svačiji ukus. Rabac, koji je zbog svojih plaža, bogatog raslinja i kristalno čistog mora nazvan „biserom Kvarnera“, cijelom svojom dužinom obale nudi šljunčane, pješčane te stjenovite plaže, od kojih četiri imaju i oznaku Plave zastave.

Na ulazu u Rabac, u maloj uvali nalazi se polu pješčana plaža Maslinica prikladna za djecu s brojnim zabavnim aktivnostima na vodi. Na plaži St. Andrea dostupne su pedaline za iznajmljivanje i vodeni park za djecu.

Bogato mediteransko raslinje koje okružuje plažu, pruža odličnu zaštitu od sunca i omogućava opuštanje i odmor. Plaža Lanterna također je obilježena Plavom zastavom te nudi mogućnost iznajmljivanja jet-skija i drugih zabavnih sadržaja na moru. Na području Girandella nalazi se niz prekrasnih šljunčanih plaža opremljenih raznim sadržajima za zabavu i razonodu.

plaze 2

Iznad plaža nalaze se beach barovi i restorani gdje se može rashladiti i uživati u prekrasnom pogledu na otoke. Osim ovih posebno uređenih plaža, između njih se nalaze brojne stjenovite plaže namijenjene opuštanju i upijanju sunčevih zraka. Na samom kraju šetnice nalazi se plaža Prižinja koja je, za razliku od ostalih, smještena na osami te je idealno mjesto za one željne mira i privatnosti.

plaze 3

Zanimljive šljunčane i stjenovite plaže se, pored Rapca, mogu pronaći i u Svetoj Marini, Prtlogu, Tunarici i Koromačnu.